Haber

Bakan Kurum: “Deprem bölgesindeki ilk konutları bayramın ikinci gününde bitireceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bir yanda bayramı karşılamanın sevinci, diğer yanda deprem bölgesinde bitireceğimiz ilk konutlarımızı ikinci gün teslim ediyor olmamız. Bir aydır orada afetzede olan kardeşlerimiz için mücadele ediyoruz, koşuyoruz” dedi.

İstanbul’da seçim çalışmalarına ilişkin Beyoğlu ilçelerine bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap Şantiyesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımız yarın İstanbul’umuzun dönüşümü adına Türkiye’nin asrının temelini atarak 1,5 milyon konutluk büyük İstanbul dönüşümünün müjdesini milletimizle paylaşacaktır. Yarın Gaziosmanpaşa’da Cumhurbaşkanımızın onuruyla, vatandaşlarımızın anahtarlarını teslim ederek, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde riskli un evlerinin dönüşümü için çok önemli bir irade ortaya koymuş olacağız. Tabii İstanbul’un 39 ilçesinde 93 bin beyin sarsıntısı evimiz fiilen devam ediyor” dedi.

“Deprem bölgesindeki ilk konutları bayramın ikinci günü bitireceğiz”

Bakan Kurum, “Bir yandan bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz, bir yandan da tatilin ikinci gününde deprem bölgesinde bitireceğimiz ilk konutlarımızı teslim ediyor, bayram tatili yapıyoruz. Bir aydır orada afetzede olan kardeşlerimiz için bir gayret” “Bin konutun sözleşmesini imzaladık ve yapım sürecini başlattık. İnşallah bayramın ikinci gününde büyük bir coşkuyla ilk evlerimizi ve köy evlerimizi depremzedelerimize teslim edeceğiz” dedi.

“Bayramda Cumhurbaşkanımızdan güzel haberler var”

Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı söylentilerle, kentsel dönüşümdeki kararlılığımızı ve buradaki irademizi çok daha yukarılara taşıyacağız” dedi. Yarın vatandaşlarımıza bayram atlıkarınca, 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve irade göstermek için 2012 yılında başladığımız projemizi inşallah daha da güçlendirerek milletimize duyuracağız” dedi.

Bakan Kurum, şantiye ziyaretinin ardından STK’lar, kanaat önderleri, gençler, kadınlar, muhtarlar ve iş insanlarıyla Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi’nde son iftarını yaptı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu